dimarts, 12 de juny del 2012

El Banc de Terres d'Eivissa; una oportunitat per estendre la custòdia

Potser alguns dels que assistireu a les primeres Jornades de Custòdia a l'Illa d'Eivissa, en febrer de 2011, recordareu que un dels temes més discutits durant el temps de debat va ser justament les possibilitats de que la custòdia del territori puges servir per a poder aconseguir noves terres disponibles per al cultiu, facilitant els acords entre propietaris de terrenys rurals abandonats i persones amb interès per desenvolupar activitats agràries.

En aquell moment, semblava que la Custòdia era una fantàstica ferramenta, però que seria molt difícil d'arrancar-la a l'illa d'Eivissa. I afortunadament, en poc més d'un any les coses han canviat molt. A Can Toni d'en Jaume Negre, la finca que gestiona des de fa poc més de 8 mesos el GEN, ara hem d'afegir l'iniciativa de l'Associació de Productors d'Agricultura d'Eivissa i Formentera (APAEEF), que recordem és el darrer guardonat amb premi Savina del GEN.
El dia de Sant Isidre, l'APAEEF va fer pública la seva iniciativa: crear un banc de terres per a posar en contacte propietaris amb ganes de aportar terres ara abandonades i persones amb empenta per a possar en funcionament una explotació agrària. L'iniciativa va tenir una resposta molt positiva i els mitjans varen donar una bona cobertura al projecte. Això ha permés que el Banc hagi arrancat amb molta força. Al blog creat per a difondre i donar visibilitat virtual al Banc de Terres d'Eivissa s'han fet públiques unes dades molt encoratgedores: en els primers 15 dies han contactat amb el Banc una quarentena de persones i s'han inscrit més de 70 ha.
Potser vos estau preguntau si aquesta iniciativa pot ser interessant per a la vostra finca, o potser vos agradaria poder aconseguir un espai per a iniciar una iniciativa agrícola. Si es així vos interessa el funcionament del banc de terres, i també contactar amb l'APAEEF.

Actualització juliol 2012: el banc de terres obté finançament d'IPF per a arrancar el seu funcionament

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada