divendres, 14 de setembre del 2012

Els rapinyaires nocturns ja tenen la seva caixa niu a can Toni

Ja havíem comentat que una de les bones pràctiques per al foment de la biodiversitat previstes a la finca tenien com objectiu la presència de rapinyaires nocturns. D'aquest grup a l'illa d'Eivissa hi ha 3 espècies sedentàries i per tant reproductores, l'olibassa, el mussol i el mussol banyut. Altres rapinyaires nocturns poden sentir-se i amb sort observar-se durant els passos migratoris o l'hivernada.
En aquest primer any hem tractat de comprovar quines espècies estan presents a la finca i als seus voltants. Només hem pogut localitzar mussols i restes que confirmen la presència d'olibassa en el passat.
Per aquest motiu, una de les actuacions del GEN ha estat la fabricació i instal·lació de caixes niu per a aquestes dues espècies. També està previst fer actuacions per afavorir la presència del mussol banyut, si bé aquesta espècie no respon a les caixes niu. En un futur s'instal·laran algunes plataformes per a afavorir la seva nidificació a can Toni.
Caixa niu per a mussol (Otus scops) a Can Toni
Ja feia temps que teniem les caixes preparades i finalment ahir, una vegada passats els grans calors de l'estiu, varem começar a instal·lar les primeres caixes. Mussols i olibasses ja tenen un bon lloc per a criar.
Caixa niu per olibassa (Tyto alba)
Instal·lant la caixa niu d'olibassa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada