dilluns, 17 de setembre del 2012

Es reprenen els treballs de restauració de la cisterna

La casa i la cisterna abans de l'inici dels treballs

L’estiu ha set molt dur per a tots els arbres plantats enguany, però ara, afortunadament, arriba la tardor, i amb el canvi d’estació s’esperen les primeres pluges importants. És per tant el moment d’acabar els treballs de restauració de la cisterna i els aljubs

Traballs d'extracció d'arbres darrera la cisterna

Pel que fa a la cisterna, durant el temps transcorregut des de que treballam en la recuperació de Can Toni d’en Jaume Negre, hem mantingut candent un dilema: com solucionar el problema dels arbres que es troben a escassa distància de la cisterna i que provoquen el trencament de les seues parets. En un primer moment volíem portar a terme una restauració que permetés la coexistència d’arbres, inclosa la palmera que arrela als mateixes fonaments de la casa, amb la presència d’una cisterna funcional. Finalment, però, i després de donar-li moltes voltes i, especialment, després dels consells d’arquitectes que ens han recomanat l’eradicació de la palmera, atès que afecta seriosament l’estabilitat de la casa, hem optat per la mesura més dràstica: l’extracció dels arbres, especialment d’un albercoquer, alguns cítrics i figueres de moro i, òbviament, de la palmera. De fet, la palmera ha provocat ja, a més del trencament de la cisterna, la ben visible elevació del sòl enllosat que es troba davant la casa. 

Extracció, sembra i poda de l'albercoquer

L'albercoquer
No serà fàcil recuperar-lo en aquesta època de l'any, però perdut per perdut, mereixia la pena intentar'ho. Tal vegada amb una poda intensiva per estalviar energia i força d'aigua podrem recuperar l'albercoquer de les fotografies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada