dissabte, 22 de setembre del 2012

No ha pogut ser d’altra manera, canvia la fesomia de la casa

Aquesta imatge, amb la palmera, és la que deixarem de veure a partir d'ara

Ahir divendres, a les 17:30 hores, queia la palmera que durant dècades ha presidit l’entrada de la casa a Can Toni d’en Jaume Negre. Els motius han set ben diversos i importants, però ens ha costatmolt prendre, finalment, aquesta decisió

Seqüència de la tala de la palmera

Efectivament, arrelada al fonaments de la casa (sortia tocant la façana principal de l’edificació), provocava esquerdes al mur de la casa, havia aixecat considerablement l’enllosat que emmarca l’enramada i, en busca de l’aigua, les seues arrels havien inclinat i trencat la cisterna que estam restaurant en aquests moments. 

Viatge a l'interior de la cisterna
Les alternatives: deixar la cisterna com un element purament decoratiu, és a dir restaurada però sense aigua; o la possible utilització de materials plàstics per recobrir les parets, no eren satisfactòries. Per un costat, l’aigua és un element fonamental i s’ha de potenciar la seua disponibilitat a qualsevol indret de la finca; per altra banda, la utilització de plàstic, a més de ser una solució poc agradable, resultava excessivament costosa i no solucionava una part important dels problemes que generava la palmera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada