dissabte, 19 de gener del 2013

Segona sembra de cereal

S'inicia la sembra. La finca va canviant poc a poc de color
La pluja que ara cau, i que esperàvem amb ànsia, ens recorda que no vos havíem informat de l'última sembra a Can Toni. Efectivament, la setmana passada poguérem finalment sembrar l'ordi pagès i el blat xeixa que guardàvem a la casa fruit de la darrera collita. Aquesta segona sembra, des de la nostra arribada a la finca, ha set menys complicada. S'havien retirat els arbres morts i les seues arrels, s'havien coronat els garrovers i retirat les seues branques i, en definitiva, la terra era més accessible i amable per al tractor.

Treballs de sembra, a dalt la casa del carro i els corrals
Enguany hem femat la terra i, una vegada més, s'ha realitzat la sembra manual. Acte seguit s'ha enterrat la llavor amb l'ajuda del tractor (gràcies Toni). Enguany hem realitzat una sembra més concentrada, s'han sembrat les dos primeres feixes i el primer clot del canal i s'ha deixat la feixa més grossa en guaret. Ara toca esperar plogudes com les previstes aquests dies i organitzar els treballs futurs (poda de parres i ullastres, sembra de nous arbres, etc.). 
Sembrant paisatge
Els que ens seguiu regularment al blog podreu apreciar la gran quantitat de canvis que s'estan produint a Can Toni, com aquest camí (vegeu foto a baix) que ja finalment ha quedat fixat entre la filera d'ametllers i la paret de pedra. 

Camí principal d'accés a la casa (ara no et mouràs més)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada