dimecres, 29 de maig del 2013

Curs i novetats apícoles a Can Toni d'en Jaume Negre

CURS D'APICULTURA

Ens complau informar-vos de la realització de la segona fase del curs "L'apicultura pas a pas". En aquesta ocasió, la sessió pràctica del mateix s'impartirà a Can Toni d'en Jaume Negre gràcies a l'acord que tenim amb l'Associació d'Apicultors d'Eivissa. Una oportunitat magnífica per mostrar la finca i el projecte de recuperació a una associació amb la qual volem col·laborar.  
 

NOVETATS APÍCOLES A CAN TONI

S'inicien els controls de seguiment de les abelles instal·lades a Can Toni d'en Jaume Negre. Efectivament, el passat dissabte es va revisar l'evolució dels primers nuclis d'abelles. 

Primers control a les caseres de la finca en custòdia del GEN




I de pas ens portaren un nou regal, un contenidor, concretament un bidó de ferro, amb un eixam bastant potent al seu interior. A baix, les tres caseres amb els nuclis d'abelles i un sac amb el contenidor portador de les abelles esmentat abans. 

Anotació d'incidències
D'aguesta manera i amb l'ajuda imprescindible de Hans i Jordi, els apicultors que col·laboren en el projecte, a més d'ampliar la nostra cabana apícola (són ara ja quatre les caseres d'abelles instal·lades a la finca) rebérem les nostres primeres lliçons pràctiques a Can Toni, un luxe imprevisible fa alguns mesos.
A baix, treballs per incorporar el nou eixam a una de les nostres caseres (la seqüencia s'interromp per tenir els guants plens de mel...).
Continuarà...

dimecres, 22 de maig del 2013

Nou regal per a Can Toni: caixes refugi per a ratapinyades

Caixes refugi per a ratapinyades a la finca. Moltes gràcies David
El passat dissabte va visitar la finca David García, naturalista, membre de la SECEMU (Associació Espanyola per a la Conservació i l'Estudi de les Ratapinyades) i antic col·laborador del GEN (ara viu a Mallorca) i ens va regalar dos caixes refugi per a ratapinyada. Com tots sabeu, les ratapinyades surten a la nit i durant el dia descansen a l'interior de coves, cavitats, etc. Amb la instal·lació de les caixes refugi afavorirem la presència de ratapinyades a Can Toni d'en Jaume Negre.  
Detall de les caixes refugi
Tot i així, com aquestes caixes han de situar-se a uns 3 o 3,5 metres d'alçada (podria ser a més altura però dificultaria els controls de seguiment) i els pins seleccionats precisen d'una poda important, haurem d'esperar fins a la finalització del període de risc d'incendi per procedir a la preparació dels arbres i a la posterior col·locació de les caixes refugi. 

Més informació al blog Ratapinyades de Balears

Estat actual d'una part de la finca

dimecres, 8 de maig del 2013

Arriben les primeres abelles

Poc a poc es van consolidant els objectius programats a Can Toni. Ara, amb l'ajuda de dos apicultors, hem aconseguit introduir els primers animals a la finca, les abelles. 
 
Gràcies Hans i Jordi per la vostra gran ajuda
Efectivament, després dels treballs d'adaptació de la feixa per a l'entrada de les abelles (estava emboscada) les tres primeres caseres es troben ja a Can Toni. Ara toca avaluar la seua adaptació a l'indret (disponibilitat d'aliment, possibles malalties, evolució dels eixams, etc.). Us anirem informant.
Panoràmica de la finca a l'actualitat

dijous, 2 de maig del 2013

Exposició SES FEIXES

Inauguració de l'exposició el passat 3 de maig
Maqueta de ses Feixes del prat de ses Monges
Tenim el plaer de convidar-vos a la inauguració de l'exposició Ses Feixes, del GEN-GOB Eivissa, que tendrà lloc divendres 3 de maig, a les 20.30 hores, a l'Espai Cultural es Polvorí (Dalt Vila).