diumenge, 26 d’octubre del 2014

SOSabelles



És de tots ben coneguda la problemàtica existent al voltant de les abelles. Per això us recomanam el documental de Greenpeace SOSabejas, sobre la vital importància d'aquests insectes per a la continuitat de la vida a la Terra.

dissabte, 18 d’octubre del 2014

Basses d'aigua (continuació)

Paret del mur de la primera bassa
Les tasques de construcció del mur per a la contenció de les aigües de pluja a la primera bassa de la finca continuen. A aquesta bassa deixarem el mur exterior amb la pedra vista. A la segona bassa, la de més a baix, es referirà la paret amb morter de calç i arena

Cara interior de la paret de la bassa

Aquesta bassa, segons els primers càlculs, tendrà una capacitat aproximada de 30 tonelades, i es connectarà, mitjançant un canal, amb la bassa que es situarà al costat del segon clot del canal, on es conrearan els primers hortets de la finca.

Instal·ació de la vàlvula
L'alçada del mur de contenció, a la seua part més elevada, tendrà, aproximadament, 2,40 metres. Es preveu la finalització d'aquesta primera fase en unes dues setmanes. Us continuarem informant.

Vista general de l'emplaçament de la bassa

dissabte, 4 d’octubre del 2014

Avança la construcció de la primera bassa

Diferents fases dels treballs
Durant aquestes últimes setmanes han avançat molt els treballs de neteja, consolidació dels fonaments i col·locació de les primeres pedres de la primera bassa d'aigua de la finca.

Col·locació de la primera pedra de la bassa
Durant aquest mes d'octubre es completaran els treballs de construcció del mur de contenció i el segellat de la roca per poder emmagatzemar l'aigua de pluja. Un recurs, aquest, vital per a la consolidació del projecte de recuperació de Can Toni.
La paret aquesta passada setmana
Cada dia tenim més a prop la finalització de la primera bassa d'aigua de la finca. Acte seguit es realitzarà una aturada, i durant el primer trimestre de 2015 s'iniciarà la construcció de la segona bassa. Aquests treballs estan finançats parcialment pel LEADER. Us anirem informant...